Is er een tekort aan huisvesting in Maastricht?

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse universiteitssteden, is het relatief eenvoudig om een kamer in Maastricht (en omgeving) te vinden als je op tijd begint met zoeken. In de meeste gevallen beginnen studenten die op 1 september met hun studie starten, hun zoektocht naar een kamer in mei of juni. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans is op het vinden van een betaalbare en leuke plek. Begin augustus zal het aanbod (zeer) beperkt zijn en bestaat het aanbod voornamelijk uit duurdere kamers.

 

Wat is de gemiddelde huurprijs in Maastricht?

Voor een kamer betaal je gemiddeld 400 euro per maand. Zoek je een studio dan zit je al snel tussen de 500-700 euro. Vanaf 800 voor een appartement. 

 

Zijn er wachtlijsten?

In Maastricht wordt niet met wachtlijsten gewerkt. Alleen de woonruimtes van de woningcorporaties (Woonpunt, Maasvallei en Servatius) werken via inschrijflijsten die per week worden vrijgegeven. Hierbij heb je een hogere kans om een woonruimte te krijgen wanneer je langer staat ingeschreven.

De woonruimtes die aangeboden worden op de particuliere markt zijn vrij toegankelijk. Deze woonruimtes kunnen onbeperkt bekeken worden en elke eigenaar mag zelf zijn selectieproces bepalen.

 

Is er een voorkeursbehandeling bij Maastricht Housing voor mindervaliden studenten of topsporters?

Als je van mening bent dat vanwege medische redenen of door een topsportstatus een voorkeursbehandeling bij Maastricht Housing zou moeten ontvangen, dien je contact op te nemen met de relevante afdeling van de universiteit.

Voor topsporters contacteer je UM Sports: umtopsports@maastrichtuniversity.nl
Neem voor een voorkeursbehandeling vanwege medische redenen contact op met het ondersteuningsbureau voor mindervaliden: disability@maastrichtuniversity.nl